maanantai 25. syyskuuta 2017

Valmiina kauteen.

Niin se vaan on aika kulunut taas siitä hetkestä, kun edellinen kausi loppui huhtikuun lopulla Iittalassa ja tovi sen jälkeen lähdettiin tekemään töitä Bluesin naisille.

Läpi kesä on treenattu ja pelattu Kesäliigan pelejä, jotka nyt on vaihtuneet Talviliigaan.

Nyt ollaan siinä pisteessä, että tänään vedetään viimeiset harjoitukset ennen kuin reikäpallo isketään Esport Areenan mattoon lauantaina 30.9 kello 11.00.
Kesän jälkeen on pelattu neljä harjoitusottelua joissa teemana on erityisesti ollut pelitavan hiomista, tärkeimpänä pointtina matalampi karvaus ja sitä myöden tiiviimpi viisikkopeli.

Ilokseni voin todeta, että prosessi on nytkähtänyt todella pirteästi liikkeelle! Ensimmäinen harjoituspeli pelattiin toista Nelosdivarin porukkaa vastaan, josta tuloksena 2-2. Peli oli kyllä voitettavissa mutta kuten yksi pelaajista kommentoi matsin jälkeen; "menee niin paljon energiaa miettiessä mitä pitää kentällä tehdä..". Tämä siis oli ensimmäinen peli jossa päästiin ns. uutta pelitapaa kokeilemaan pelaamalla. Erityisen tyytyväinen olin siihen mikä rauhallisuus pelaamisessa oli, vaikkakin pallo sinänsä pomppi valtavasti, joka toi oman mausteensa. Mutta se pallon "roiskiminen" minne sattuu oli aika hyvin karsittu, oli rauhallisuutta puolustuksessa.  Ja kuten tosiaan pelaaja kertoi - pelaaminen ei ole heti uomissaan ja energiaa kuluu ajatustyöhön siellä boksissa.

Toinen peli oli Eräviikingin C-tytöt Akatemiaa vastaan.
Tähän matsiin odotin, että tulee vauhdikas peli ja Ervi varmasti haastaa meidät todella kovaa jalalla.

No eipä ottelusta kovinkaan vaikeaa tullut, itseasiassa pysyttiin todella hienosti matkassa mukana, ajoittain jopa hallittiin peliä. Ervin pelaajilla tuli yllättävän paljon heikkoja syöttöjä ja meidän maltti piti karvauksessa, josta päästiin napsimaan vastapalloon. Hyvin pitkälti vastaiskupelaamisessa mentiin tämä matsi ja olin tyytyväinen, että maltti piti ja pelaajatkin huomasi, että tämäkin tyyli voi tuoda tulosta. Voitto puhtaasti 6-1, joista Ervin ainokainen rankkarista.

Kolmas peli oli AC Hakin kakkosjoukkuetta vastaan, joka hinkkaa meidän tapaan Nelosta -eri lohkossa tosin. Alkuunsa ei ollut aivan hirveästi tietoa muuta kuin, että Hakilla pelaajisto vaihtunut melko paljon ja edellisellä kaudella olivat sarjan keskikastia.

Pelitapa sama kuin C-tyttöjen kanssa, karvaustaso noin 60%, kytäten vastaiskuja ja kun pallo saadaan niin suoraan ylös -ilman pakeille jättöjä. Ensimmäisessä erässä alkuun noin yhdeksän ja puoli minuuttia oli ihan hyvää tekemistä kunnes vastustajan maalivahti loukkaantui, tästä seurasi noin 15 minuutin breikki kun tilannetta selviteltiin ja heiltä kömpi yksi kenttäpelaaja luukulle. Loput erästä meni "kohmeessa" ja pelaaminen oli todella sekalaista, silti kuitenkin vaparista iskettiin maalin johto.

Toiseen erään tuomari innostui käyttämään pilliään ihan kunnolla ja erästä tuli todella rikkonainen, muistaakseni viidesti pelattiin ylivoimalla taikka alivoimalla.. Pelirytmiin oli vähän vaikea päästä ja ajoittain ketjutkin meni sekaisin mutta kuivin jaloin selvittiin, kun kaiken tämän seassa iskettiin reikäpallo kolmesti pönttöön.
Kolmanteen erään annoin pelaajille luvan karvata ihan päätylaudasta ja otetaan viimeisetkin rippeet koneesta irti, neljän maalin johdossa jo voi lähteä vähän "laukalle".
Tulos oli aika maksimaalinen, viimeisen vartin aikana pistettiin vielä neljästi luumua pussiin ja lopputulos 8-0, Haki ei päässyt karvauksen alta juurikaan pois.

Neljäs ja viimeisin harkkapeli pelattiin kuluneen viikon perjantaina Hammersia vastaan, joka pelaa naisten Kolmosdivarissa eli yhtä sarjaporrasta korkeammalla. Etukäteen oli tieto, että suurinosa pelaajista sitä iäkkäämpää mutta tuntevat toisensa hyvin, joten se mikä liikkeessä häviävät niin korvaavat pallolla. Plus tämän lisäksi oli tieto, että karvaavat todella korkealta. Näistä saadaan hyvät ainekset mielenkiintoiseen peliin!

Peli soljui mukavasti päästä päähän ja yhtä vaihtoa lukuunottamatta päästiin oikein kivasti paineen alta pois, karvauksen tasoa vaihdeltiin -lähtien siitä matalammasta ja annettiin ajoittain korkealle tilannepaine jos pallo pomppi vastustajan lavassa. Muutoin samat teemat eli nopeasti ylös kääntäen mutta nyt oli toive, että palloa kierrätetään maltilla pakeillakin jahka se kuula oli siellä vastustajan puolella. Muutama messevä pallottelu saatiinkin aikaan ja pelaamisessa oli aika hyvä balanssi.
Voitto irtosi lopulta 3-2 ja antoi vahvaa luottoa, että oikeilla jäljillä ollaan.

Nyt vaan toivotaan, että kaikki pysyy terveinä tämän viikon ettei flunssat pääse yllättää ja päästään iskemään tuorein jaloin kauden avaukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti