torstai 19. lokakuuta 2017

Harjoitusotteluiden anteja.

Kuten viimeksi kerroin, sarjakausi starttasi syyskuun lopussa ja heti tuon jälkeen oli otteluohjelman tekijä järkännyt yli kuukauden pelitauon.
No ei muuta kuin puhelin kouraan ja harjoitusotteluita sopimaan.

Neljä matsia on nyt tahkottu, yksi Talviliigan peli ja muut sovittuja yksittäisiä pelejä.

Talviliigan pelissä tuli vastaan joukkue nimeltä TiSu, ei käsittääkseni pelaa missään Liiton sarjassa, kaveriporukalla vain pelailevat. Matsi oli yllättävän tasainen eikä missään nimessä helppo, pallo pomppi aika paljon ja se ero mikä pitäisi olla kokeneella, valmennetulla joukkueella versus höntsämeiningillä olevalla joukkueella olla ei syntynyt. Pelin teemana oli pallonhallinta, erityisesti puolustuksessa maltti ja tarkka syöttely.
Homma toimi ajoittain mutta vastaavasti varsinkin keskialueella oli paljon pallon pomputtelua.
No täyden työn jälkeen kaukalosta poistuttiin 3-1 voitto räpylässä.

Seuraavaksi tuli 9.10 pitkä maanantai. Piti sisällään ensin harjoitusottelun M-Teamin B-tyttöjä vastaan sekä harjoitukset, kaksi tuntia siis putkeen lajitoimintaa!
B-tytöt oli valmistautuneet huolellisesti matsiin ja tulivat pirteällä jalalla ensimmäiseen erään. Pallo ja töppönen liikkui M-teamilla, meillä vastaavasti ensimmäinen pelivartti meni ns. lämmittelyn merkeissä. Ensimmäisen erän jälkeen taululla lukemat 1-1.

Toiseen erään Bluesin toimintaan tuli ryhtiä ja peli aaltoili mukavasti puolelta toiselle.
Hyvinä valopilkkuina paineen alta pois tuleminen juuri kuin on harjoiteltu ja pariin otteeseen hyvää malttia hyökkäysalueella eikä roiskita palloa vastustajan maalille.
Kolmannessa erässä kutakuinkin sama meno jatkui, M-team karvasi hieman korkeammalta ja sai ajoittain sotkettua meidän puolustuspelaamista. Loppulukemat M-teamin hyvästä alusta huolimatta meidän voitoksi 7-2 ja peli oli nousujohteista tekemistä meiltä.

Kolmanteen peliin vastaan tuli Herttoniemen Kisa (HertKi) ja sieltä Kolmosdivarissa pelaava joukkue. Ennakkoon oli käsitys, että joukkueessa pelaa kolmosdivarin, nelosdivarin ja puhtaasti harrastetason pelaajia. Ja ottelu pelataan Myllypuron Liikuntamyllyn askissa, joka on aika pieni.
Matsista tuli todella vaikea ja työhaalarit sai jokainen pelaaja taas kaivaa esiin!
Juurikin tuo pieni boksi teki haasteita meille ja antoi etua Hertkille, ei ole tilaa ja aikaa niin paljon touhuta pallon kanssa ja koska pallotekniikka ei ole (vielä) niin hyvässä iskussa kuin voisi olla niin siihen vastustaja pääsi iskemään.

Silti, muutamaan otteeseen pääsimme pitämään palloa ja pidettyä pienimuotoista hyökkäysmyllyä päällä. Vastustaja jäi melko herkästi todella pieneen noppavitoseen, joten kunhan maltti löytyi niin ajoittain palloa siirreltiin kivasti pelaajalta toiselle!
Noppavitosesta puheenollen; ottelun suunnitelmana oli pelata 1-2-2 päätylaudasta karvaten koko matsi mutta koska ensimmäinen erä näytti ettei homma toimi niin otin muutoksen ja pelasimme 2-1-2 kuviossa lopun matsista, silti yrittäen karvata mahdollisimman korkealta.
Tästä ottelusta nasahti tiukka 4-3 voitto.

Viimeisin harjoitusottelu pelattiin tämän viikon tiistaina Myllypuron Arena Centerissä eli ns. isolla kentällä. Vastaan tuli tuttu joukkue, Eräviikingit C-tytöt. Ensimmäinen matsi pelattiin syyskuussa ennen sarjan alkua ja siitä tuli voitto 6-1, siinä pelissä C-tyttöjen ainokainen rankkarista.
Jotenkin uumoilin, että tytöt on petranneet ja syyslomaviikosta johtuen vastassa saattaa olla C:n lisäksi muutama B-tyttökin, että saavat täyden rosterin jalkeille.

Meillä tavoite oli palata Hertki -matsin jälkeen takaisin ns. omalle pelille ja nyt isosta kentästä johtuen pitäisi pallonhallinnan onnistua jo paremmin. Lähdetään 1-2-2 kuviolla ja maltillinen 60% karvaus.

No mutta niinhän se näkyi, että viikot on vierineet ja kaveri harjoitellut ilmeisen hyvin!
Peli kokonaisuutena oli suhteellisen tasainen mutta kyllä pakko myöntää, että muutamia vaihtoja oltiin hieman "purjeessa". Suurin ongelma oli viisikkojen etäisyydet, keskikentällä oli todella iso aukko ja Erän syötöt puhkoi tehokkaasti viisikkoa hajalle. Myös kentällisten rakenteet itsessään oli haastavia ja aiheuttaa pohdintaa jatkoa ajatellen.
Ottelu päättyi 3-3 kaiken taistelun jälkeen.

Isoimpana haasteena tällä hetkellä on hyökkäysalueen pelaaminen, maltti löytää pelikaverit ja syöttöpeli. Tällä viikolla onkin harjoiteltu näitä tukevia harjoitteita ja samaa jatketaan ensi viikolla!
Joukkueeseen on liittynyt neljä uutta pelaajaa, joista kolme tulee pelaavaan kokoonpanoon ja yksi on ainakin toistaiseksi harjoittelija -nimikkeellä. Nämä kaikki peleihin tulevaa ovat kyllä hyvin tulleet mukaan ja ovat varmasti iso apu kauden mittaan.

Nyt treenataan huolella ja ollaan valmiita 4.11 Lohjalla kun sarjapelit jatkuu!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti