sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Askelmerkit tutuksi

Moikka!

Pidimme joukkueen kanssa ylimääräiset lajitreenit lauantaina 26.elokuuta.
Tarkoitus oli palaveerata ja sen jälkeen toteuttaa pelitapaa kaukalossa parin tunnin ajan.

Alkuunsa allekirjoittanutta hieman jännitti miten kaikki sujuu mutta jo palaverin yhteydessä pelaajilta tulikin huomioita, että suurinosa näistä esimerkiksi karvauspelin tyylistä olikin varsin tuttuja! Tämähän tulisi helpottamaan huomattavasti harjoitusten sujumista.

Kuten jo kerroin edellisessä blogitekstissä, minulla on käsissäni joukkue jonka pelaajilta löytyy pelikokemusta jo useampi vuosi. Päätin kuitenkin edellisenä iltana, että asioita hinkataan oikein maltilla. Ensin lähes kävelyvauhdilla, pelipaikat ja linjat löytäen, ja siitä pikkuhiljaa lisättiin muuttujia sekä vauhtia.

Lauantaisen parituntisen kanssa ehdimme käymään läpi omasta päästä paineen alta tulon, karvauspeli keskittyen keskialueen pelinkääntöön ja yv/av. Näistä ehkä eniten jumppaamista tulee tarvitsemaan ylivoima mutta uskon, että naisten nelosdivarissa ei niin valtavasti erikoistilannepalaamista tule, joten kyllä mielestäni matsit ratkotaan viisikkopelissä. Tähän yritetään tuoda nyt malttia tiiviimmällä viisikolla, maltillisella karvauksella ja keskialueelta nopeasti kääntäen. Näissä harjoitteissa olikin hyviä aihioita ja uskoisin, että kun tarpeeksi päästään kauden aikana näitä hinkkaamaan lisää niin tulos on hyvä. Myöskin selkeästi roolitettu ja tiivis oman pään puolustuspelaaminen näyttelee isoa roolia meikäläisen pelikirjassa nykyään.

Syyskuu tuo mukanaan jo harjoituspelejäkin, tulevalla viikolla päästään kokeilemaan käytännössä juttuja kun Helsingissä pyörivä Arena Centerin Talviliiga pyörähtää käyntiin ja tämän lisäksi on sovittuna kaksi yksittäistä harkkapeliä. Saadaan varmasti hyvä kattaus eri tasoisia vastustajia, kun vastaan tulee Team Botox nelosdivarista, Hammers kolmosesta ja EräViikinkien C-tytöt.

Tähän loppuun heittäisin kysymyksen muille koutseille; kun suunnittelette viisikkopelitapoja niin luotteko pelitavat aina jalkeilla olevan joukkueen mukaan vai onko teillä niin vahva pelifilosofia, että viette sen läpi sellaisenaan ja siihen soveltuvia pelaajia etsitään? Ellei niitä siis jo ole.

-Hardwing



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti