perjantai 10. marraskuuta 2017

Neljä pistettä ja joukkueena kasvua.

Reipas kuukausi kesti ennen kuin Team pääsi jatkamaan sarjapelejä.

Avausturnaus oli yhtä nannaa, kun Espoosta lähti matkaan heti kaksi voittoa.
Lokakuu siis oli vailla turnauksia ja siihen tyhjiöön oli hankittu täytettä harjoituspeleistä, joten pelituntumaa on saatu pidettyä yllä mukavasti.

Lohjalla pelatussa turnauksessa oli vastassa Tiikerit II ja ViTa.
Kummastakaan jengistä ei valtavasti ollut ennakkotietoja, joten vahvasti siihen omaan tekemiseen nojaten lähdettiin peleihin. Apua tuli yhdeltä kenttäpelaajalta, joka on pelannut ennestään Tiikereissä joten hän osasi antaa vinkkejä ja pelaajat olivat katselleet ennen meidän avauspeliä Tiikereiden otteita, sieltä saatiin hieman infoa tulevasta.

Matsi lähti hieman yskähdellen liikkeelle, ensimmäinen erä oli sekavaa ja todella iso kaukalo asetti ensimmäisen vartin verran totuttelua. Toiseen erään peli rauhoittui ja alettiin päästä niinsanotusti pelin päälle. Puolustettiin tiiviisti nopassa ja omasta päästä lähdettiin vikkelästi ylös, Tiikerit antoi niinsanotusti nimellisen paineen eli kaksi laituria nousi meidän maalin edustalle kököttämään mutta eivät olleet juurikaan liikkeessä tai suurena uhkana. Täytyy myös nostaa esille meidän maalivahti joka oli myös pelipäällä!

Kolmannessa erässä puntit ehkä hieman tasoittuivat mutta silti homma pysyi hyvin räpylässä, tuettiin maalivahtia ja ennenkaikkea puolustettiin tiiviisti. Matsista pisteet lukemin 3-1.

Toiseen peliin vastaan asteli emäntäjoukkue ViTa ja heistäkään ei sen suurempaa tietoa ollut ennakkoon. Joukkueessa oli täydet kolme ketjua joista yksi oli ns. nuorisoketju eli noin 18-22 vuotiaita nuoria ja he tekivätkin ViTan kaikki maalit.

Tässäkin pelissä ensimmäinen erä oli tahmea ja vastustaja siirtyi 1-0 johtoon. Maali saatiin kuitattua vielä ensimmäisen vartin aikana ja erätauolle lukemissa 1-1. Erän aikana huomasi, että jahka peli siirtyi vastustajan alueelle niin he eivät juurikaan antaneet painetta vaan tyytyivät seisomaan noppavitonen -muodostelmassa. Toiseen erään laitetaan jalkoja hieman reippaammin liikkeelle ja tehdään muutoksia ketjuihin.

Muutokset lähti toimimaan ja pelin painopiste siirtyi ViTan alueelle.
Toisen erän aikana päästiin parhaimmillaan 4-1 johtoon ennen kuin vastustajan "nuoriso" kävi kaventamassa erän loppupuolella 4-2. Kolmanteen erään otettiin huilaamassa olleet pelaajat messiin eli palattiin alkuasetuksiin.

Vastustaja nosti karvauksen ihan päätyyn asti aiheuttaen ongelmia meille ja "nuorisoketju" sai entistä enemmän peliaikaa. Yritin peluuttaa heitä vastaan meidän nopeinta ketjua, ikään kuin kenttä kenttää vasten -peluuttamista mutta niin vain ViTa väänsi itsensä jo myllytyksen jälkeen 4-3 lukemille.
Kolmannen erän painostuksen ja kaventavan maalin jälkeen meno hieman tasoittui mutta joka kerta kun nuoret olivat kentällä niin me emme päässeet omalta alueelta pois.

Kovan puolustustaistelun jälkeen pelikello näytti edelleen lukemia 4-3 Bluesille, joten Lohjalta lähdetään täydet neljä pistettä taskussa.

Pelit eivät olleet missään nimessä helpot mutta kun tiukat pelit saadaan käännettyä voitoiksi niin se varmasti nostaa joukkueen luottoa omaan tekemiseen!
Vaikkakin hehkutin puolustuksen tiiviyttä ja uhrautumista niin myös hyökkäysalueella näkyi valonpilkahduksia, ajoittain peliä hieman maltettiin pyörittää ja syöttöpeli toimi.

Näistä on hyvä jatkaa ja maanantaina mentiinkin aika reipasta vauhtia joten ei muuta kuin eteenpäin.
Ensi maanantaina mitataan tasoa kolmosdivarin porukkaan, kun pelataan harjoituspeli Kingsia vastaan joten joukkueena kasvua tarjolla taas..