torstai 7. joulukuuta 2017

Rimaa hipoen jatkoon.

Bratislavan MM-kisoissa on päästy alkulohkojen jälkeen tosipeleihin, kun Suomi kohtasi puolivälierissä turnauksen järjestäjämaan Slovakian.

Loppunumerot olivat 60 minuutin jälkeen 6-2 Suomelle ja ensimmäinen täplä Playoff -kierroksilta saatu mutta millään tavoin helpolla voitto ei tullut.

Slovakia lähti pelaamaan nykyaikaisen systeemin 2-2-1 karvauksen mukaisesti, noin 60% karvauksella pelaten tiivistä puolustuspeliä. Asenne oli alusta alkaen hyvä ja kotiyleisön hurmoksella tilanteet vietiin loppuun asti. Tuomareilla oli pilli melko herkässä ja Suomelle tuli paljon vapareita sekä pääsi ylivoimaa hieromaan tarpeeksi. Ensimmäisen erän jälkeen itseasiassa tilanne olikin 2-2, joista Suomen maalit tuli nimenomaan ylivoimalla, kun Slovakia iski 5vs5 pelistä.

Huomattavaa oli myös, että ottelun alkuun mielestäni turnauksen kuumin pelajaa, Jenna Saario, oli isketty penkin päähän collareissa eli ei päässyt aloituskokoonpanoon.

Toinen erä oli tasaista vääntöä ja sanoisin, että Slovakia ajoittain hallitsi peliä ja erässä nähtiinkin vain yksi maali, kun Suomi vihdoin sai maalin täydellä viisikolla. Erityinen maininta pitää antaa Slovakian kaksinkamppailupelaamisesta, Suomi oli aika rukkanen 1-1 tilanteissa kentällä ja kisojen emäntäjoukkue olikin todella fyysinen ja juoksuvoimainen porukka.

Kolmas erä meni täysin Suomen pitäessä palloa ja jäädyttäen pelin vauhtia, toisaalta Slovakia tyytyi kyykkimään puolella kentällä. Mitä pidemmälle erä eteni alkoi hieman näyttämään, että Slovakia ehkä hitusen hyytyi kyykkimiseen ja se avasi Suomelle pari oivaa paikkaa iskeä kuula pussiin.

Voitto tosiaan tuli ja loppupeleissä numeroilla ei ole väliä, koska vain voitolla jatkoon mutta olipahan haastavaa. Omalta osaltaan kertoo, että koko ottelun aikana vain neljä maalia Suomi sai 5vs5 pelillä.
Ottelu ei varmasti ollut helppo tolppien välissä operoineelle Noora Vuorelalle, koska laukauksia ei tullut aivan valtavasti. Vielä pienenä huomiona se, että kaikki maalintekoyritykset Suomen pelaajat haki kämmenpuolelle eikä rystyltä lähdetty lainkaan edes yrittämään.

Huomenna on välieräpeli ja taas on mahdollisuus ottaa seuraava täplä alas. Helppoa matsia ei siitäkään ole tulossa mutta kenties tämän MM-turnauksen tarina on nimeltään Vaikeuksien kautta voittoon?